Välkommen till min lilla blogg

Håller på att renovera våran 70-tals villa till något som ska se betydligt äldre ut. Vi har fått riva upp alla golv och väggar ända till grunden, så då passar det utmärkt att byta till nåt man verkligen gillar. Det har blivit vit bröstpanel nästan överallt och gammaldagsa blommiga tapeter och mörkt golv. De flesta möbler kommer att målas vita i min favoritstil shabby chic.

Dessutom håller jag på och startar en egen butik så det kommer bli mycket bilder och annat från den framöver.

fredag 26 februari 2010

Köket

Köksmöblerna ska snart målas vita så de bättre passar in i köket. Vill inte ha ljus ek när golv och foder är mörkbruna och allt annat (nästan) är vitmålat.

Detta skåpet har jag fyndat på second hand och även det ska målas vitt och hängas upp på väggen bakom. Det finns säkert massa roliga saker att fylla det med, inga problem ;-)En gammal skafferidörr har jag fått tag på och den har fått en skräddarsydd passform av två duktiga snickare. Jag vill ha den vitmålad med ändå ganska sliten, så jag kommer först att måla den svart och sedan vit för att därefter skrapa och sandpappra rejält.Mitt ikea-kök som jag är jättenöjd med. Fint med vitrinskåpen och den stora diskhon. Bänkskivan är från Lidköpings bygg, samma som vi har i tvättstugan.Kökstapeten härligt skrikig och mycket gammaldags. Bryter av mot allt det vita och gör rummet lite mer levande. Köpt på Colorex och heter Modern Classics 2159. Här är tapeten som vi har i vardagsrummet. Även den köpt på Colorex och heter Modern classics 2148. Min favorit!Den här tapeten älskar jag också. Den har vi i sovrummet och tyvärr går den inte att få tag på längre, för sortimentet har utgått. Men visst är den fin!
Idag så har det börjat töa här i Lidköping. Hoppas att det fortsätter så. Nu vill vi ha vår och fyllas av energi, för just nu känner jag mig tom och orkeslös. Har nog inte hållt i en pensel på minst tre veckor. Jag är glad att jag har lyckats städa hela nedervåningen av huset (inkl. groventrén som har fungerat som skräprum i flera månader) och övervåningen tar vi en annan dag. :-) Nu är det helg och då vill man ju hinna med så mycket annat.

Ha det fint och simma lugnt!

4 kommentarer:

 1. Hej hopp i töpölarna....

  underbart kök...vill oxå ha en sån diskho..men har inte fått medhåll av min andra hälft...ÄN.Men med lite kvinnlig list ska jag nog lyckas även där...hihihihiii...

  Underbara tapeter!

  Kramizz nilla

  SvaraRadera
 2. Haha, ja kvinnlig list ska aldrig underskattas!

  SvaraRadera
 3. Hej! Vad fint ni får det och så myckat färg i allt det vita. Tapeterna är helt fantastiska. /Catarina

  SvaraRadera
 4. jättefina tapeter funkar det?

  SvaraRadera