tisdag 13 december 2011
Lucia och julgodis
Är precis hemkommen från Majåkerskolans luciafirande. I år var det Albins klass tur och Albin fick vara bagare. De var verkligen jätteduktiga och sjöng lite annorlunda lussesånger.
Igår gjorde jag och killarna lite julgodis. Det blev Dajm och Havrekakor med nougat. Supergott!!
Om ni vill prova så kommer receptet längst ner.
Måste bara visa denna söta gamla plåtburk. Är det inte Betty Boop? (eller vad hon nu heter)
Dajm
Blanda 2msk vetemjöl, 2msk ljus sirap, 2msk smör, 1dl socker, 2tsk kakao, 0,5dl hackade nötter i en kastrull och låt puttra under omrörning ca 15 min.
Bred ut massan på bakplåtspapper och låt stelna.
Smält 200g blockchoklad och häll över dajmen. När det stelnat så bryt den i bitar.
Havrekakor med nougat
Smält 100g smör och blanda det med 4,5dl havregryn, 1msk vetemjöl, 1,5tsk bakpulver, 1dl socker, 2tsk vaniljsocker, 2msk ljus sirap.
Bred ut smeten i en långpanna och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 10 min.
Hyvla sedan 150g nougat med en osthyvel över den heta kakan så att den smälter. När det stelnat så skär den i rutor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar