Marcus brukar baka detta goda bröd ibland. Väldigt lätt och smidigt att göra. Här kommer receptet:
50g jäst
5dl ljummet vatten
25g smör
1,5tsk salt
2msk honung el. sirap
250g kesella mager
2dl grahamsmjöl
12-13dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig och tillsätt sedan smör, salt, honung, kesella och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den känns smidig och jäs under bakduk ca 35 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna, strö över grahamsmjöl och platta ut degen så den täcker plåten. Skär rutor med en kniv och låt jäsa ytterligare 20 min. Marcus slängde på några solrosfrön överst.
Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Ta ut brödet och låt det svalna under bakduk.
Supergoda när de är nybakade med massa smält smör på! :-P
lördag 4 december 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar